Prešov - Humenné 0:3 v 3. finálovom zápase play-off volejbalovej extraligy, Chemes vedie v sérii 3:0

20.04.2010 Celý región

Prešov 20. apríla (TASR) - Volejbalisti Chemesu Humenné dokázali v utorok zvíťaziť aj v treťom zápase finále play off extraligy na palubovke Slávie VK PU Mirad Prešov 3:0.
V sérii hranej na štyri víťazstvá sa tak ujali vedenia 3:0. Štvrtý zápas je na programe v stredu 21. apríla opäť v Prešove (20.00).

finále play off - 3. zápas:
Slávia VK PU Mirad Prešov - Chemes Humenné 0:3 (-20, -22, -21)
84 minút
rozhodovali: Mokrý, Daruľa
500 divákov.
stav série: 0:3
Pozrite zápas:
http://sport.huste.sk/archiv-zapasov/kat:halove-sporty/klip:2010-04-20-slavia-pu-presov-vk-chemes-humenne.html

zostavy:
Prešov: Husár, Žilka, Faron, Sabol, Beňa, Pollák - libero Váhovský (Malina, Halaj, Červeňak)
Humenné: Kašper, Tomášik, Hriňák, Mizerák, Javorčík, Jakubov - libero Vajda (Hudák, Matta)

V úvode prvého setu sa v Prešove hral vyrovnaný volejbal, čo dokumentovala situácia po úvodných dvanástich loptách - 6:6. Domáci sa držali do stavu 10:10, no potom sa začali prejavovať väčšie skúsenosti Humenčanov, ktorí utiekli svojmu súperovi na rozdiel šiestich bodov 17:11 a úvodné dejstvo získali v pomere 25:20. V nasledujúcom sete sa súperi navzájom doťahovali a striedali vo vedení. "Chemesákom" sa však podarilo odskočiť na 18:14 a to sa ukázalo ako rozhodujúce pre vývoj druhého setu, ktorí sa stal humenskou korisťou - 25:22. Hostia pokračovali v koncentrovanej hre aj na začiatku tretieho setu, keď sa ujali vedenia 5:2, avšak hráči Slávie dokázali znížiť na rozdiel jedného bodu 5:6. Nič im to napokon nebolo platné, pretože favorit zápasu si víťazstvo nenechal újsť a po zisku tretieho setu 25:21 sa dostal do vedenia 3:0 v sérii. Humenčania teda nezaváhali ani v treťom finálovom dueli a od celkového triumfu ich delí už iba jeden krôčik, ktorý budú mocť spraviť v stredu opäť na palubovke Prešova.

hlasy po zápase:
Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: "Humenčania hrajú vo výbornej forme, dobre servujú a dnes nám dali veľmi málo príležitostí na to, aby sme uspeli. Zajtra budeme musieť využiť bodové šance v protiútoku, hrať razantnejšie v dohrávkach a viac blokovať. "
Richard Vlkolinský, tréner Chemesu: "Myslím si, že domáci sú doma lepšie zorientovaní a my sme museli vyvinúť väčšie úsilie, aby sme ich zdolali. V našej hre boli určité zámery, ktoré sme zmenili a tie nám aj čiastočne vyšli. "
 

Vyberte región